Wij komen langs.

Samen leren! Onze collega's delen regelmatig kennis en ervaring tijdens presentaties en workshops. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen laten we zien hoe je op verantwoorde wijze en met behoud van historische waarde kunt verduurzamen. 

Image

Lezing, training of workshop

Vergroot je kennis over verduurzamen met behoud van cultuurhistorische waarden met een workshop of training. 

Image

Spreekuur duurzame gebouwen

Biedt eigenaren van historische gebouwen eerste hulp bij energiebesparing met een spreekuur. 

Image

Evenementen

We organiseren en werken regelmatig mee aan evenementen op het thema duurzaamheid en de historisch gebouwde omgeving. 

Wat kunnen wij betekenen?

Lezing, training of workshop

Kennis over verduurzaming van erfgoed in jouw gemeente of gemeente vergroten? Op zoek naar een inspirerend verhaal op jouw event? Of wil je collega’s opleiden zodat zij monumenteigenaren beter kunnen helpen? Onze collega’s delen regelmatig kennis en ervaring in presentaties, lezingen en workshops.

Aan de hand van inspirerende voorbeelden of juist met praktische oefeningen leggen we uit hoe verduurzaming op verantwoorde wijze met oog voor historische waarden uitgevoerd kan worden.

Image

Spreekuur duurzame gebouwen

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp? Hoe bespaar ik energie? Kan ik zonnepanelen op mijn dak plaatsen? Hoe vraag ik een vergunning aan?

Dit zijn vraagstukken waar je tegenaan kan lopen als gebouweigenaar. Om hen op weg te helpen met hun duurzame ambities organiseren we vaak samen met gemeenten en andere partners spreekuren, waarin we initiatiefnemers op weg helpen door samen doelgericht te sparren over vraagstukken. 

Image

Evenementen

Voor onze partners organiseren we met enige regelmaat webinars en workshops. In projecten werken we ook vaak samen aan bijeenkomsten, lanceringen en andere evenementen.

Wat ooit begon als een symposium Duurzaam Erfgoed groeide uit tot De Week van het Duurzaam Erfgoed. Een meerdaags evenement waarin erfgoedprofessionals, kennisinstellingen, overheden, duurzaamheidsprofessionals en anderen samen komen en kennis uit wisselen. Vol inspirerende lezingen, verassende sprekers en innoverende voorbeelden.

In 2022 staat De Week van het Duurzaam Erfgoed gepland op 16, 17 en 18 juni. De Week van het Duurzaam Erfgoed is een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en De Groene Grachten en wordt in samenwerking met de partners van de Routekaart Verduurzaming Monumenten georganiseerd.

Image

'We willen goede voorouders zijn, dat betekent dat je verder moet dromen dan één tot twee jaar vooruit, dan moet je dromen over 50 of misschien zelfs 100 jaar vooruit.'

- Guido Mensink, eigenaar Molenterrein de Otter en directeur GedachteGoed

Laatste projecten

Wil je meer weten?

Stel een vraag of stuur een bericht via onderstaand formulier. Hierna nemen we persoonlijk contact met je op.
Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Ongeldig

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldig

Je kunt rekenen op:

Advies op maat
Geen standaard antwoord.
360 view
Technisch, fiscaal & juridisch.
Praktische aanpak
Realistisch en budgetbewust.
Allround expertise
Op kleine en grote schaal.

Contact

Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam

020 - 210 14 46
info@degroenegrachten.nl 

Inspiratie in je mailbox?

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief.