Voor overheden.
De overheid staat voor een gigantische uitdaging, we gaan van het Groningse aardgas af en onze gebouwde omgeving wordt energieneutraal. Ook de historische wijken, dorpen en gebieden gaan mee in deze energietransitie.
De monumentensector heeft zich met een “Routekaart verduurzaming monumenten” gecommitteerd aan een CO2-reductie van 40% in 2030 en 60% in 2040. Gemeenten en andere overheidsinstanties zijn onmisbaar bij het behalen van deze doelstelling.
Samenwerken aan duurzaam erfgoed.
Advies & begeleiding
Veel gebouw- en woningeigenaren willen wel verduurzamen, maar weten niet hoe. Ze lopen tegen complexe regelgeving en subsidies of missen de juiste knowhow. Om verduurzaming met behoud van cultuurhistorische waarden te stimuleren, bieden wij onafhankelijk advies. Wij brengen de technische mogelijkheden, juridische kaders en financieringsopties in kaart.
Gebiedsgerichte aanpak
Benieuwd hoe je een historisch gebied in gezamenlijkheid verduurzaamt? Bij een gebiedsgerichte aanpak onderzoeken we samen met betrokken stakeholders mogelijkheden voor een hoogwaardige verduurzaming van een gebied, terrein of wijk.
Kennisdeling
De duurzaamheidsambities van gemeenten liggen vaak hoog. Bij het vertalen van deze ambities naar beleid voor de historische gebouwde omgeving kunnen we van elkaar leren! Daarom delen we onze kennis en ervaring graag in tools, platformen, tijdens presentstaties en in workshops.