De Groene Grachten werkt aan warmtetransitie historische binnensteden 

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft De Groene Grachten gevraagd om onderzoek te doen naar de warmtetransitie in historische binnensteden. Het doel is om deze gemeenten praktische handvatten te bieden voor de verduurzaming van hun complexe wijken, met behoud van de erfgoedwaarden uiteraard. 

Molenterrein De Otter past aquathermie toe voor duurzame energieopwekking

Molenterrein De Otter past aquathermie toe voor duurzame energieopwekking

Het historische molenterrein De Otter in Amsterdam, bekend van de houtzaagmolen uit 1631, zet een baanbrekende stap richting duurzaamheid met behulp van aquathermie. Deze innovatieve technologie gebruikt het water dat langs de kademuur van de Kostverlorenvaart stroomt om energie op te wekken.

12,5 jaar De Groene Grachten

12,5 jaar De Groene Grachten

Hoera! Wij vieren ons koperen jubileum. 12,5 jaar De Groene Grachten ging niet onopgemerkt voorbij. We kregen we een rondleiding bij ons innovatieve project molen de Otter en gingen daarna heerlijk met elkaar eten.  

Wat maakt De Groene Grachten zo leuk? We vroegen het onze collega’s!

Meld je nu aan voor de Wubbo Ockels Innovatieprijs 2024

Meld je nu aan voor de Wubbo Ockels Innovatieprijs 2024

Ben jij ondernemer, uitvinder, vernieuwer binnen een bedrijf of student, en heb je een inspirerend, duurzaam idee? Ding dan mee naar de Wubbo Ockels Innovatieprijs 2024: een unieke prijs die talent stimuleert om duurzame impact op onze planeet te maken.

Oprichter Suze Gehem deelt inspirerende reis in interview

Oprichter Suze Gehem deelt inspirerende reis in interview

In dit diepte-interview in Technisch Weekblad deelt onze oprichter Suze Gehem haar inspirerende reis, van gepassioneerde studente naar pionier in duurzaamheid.

Programma bekendmaking De Week van het Duurzaam Erfgoed 2024

Op 18, 19 en 20 september is het dé Week van het Duurzaam Erfgoed! Een week waarin we met elkaar in gesprek gaan, ervaringen delen en waardevolle kennis uitwisselen over het verduurzamen van de erfgoedsector. Er staat een inspirerend programma voor je klaar:

Verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Verduurzamen is niet altijd even makkelijk voor scholen, musea, theaters, kerken en ander maatschappelijk vastgoed. Daarom is er het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed waarmee eigenaren gratis advies en begeleiding van een duurzame expert krijgen. De Molen van Sloten en Muziekhaven gingen je voor. In deze video leggen zij uit wat dat hen heeft opgeleverd.

De Groene Menukaart & Advies voor monumenteigenaren in Vlaanderen

De Groene Grachten gaat de grens over. Ook onze zuiderburen voelen de urgentie om hun erfgoed te verduurzamen. Het merendeel van de 101.000 erfgoedgebouwen in Vlaanderen hebben een zeer lage energiescore. Reden voor restauratiearchitectenbureau Erfgoed & Visie en De Groene Grachten om de handen ineen te slaan. Vandaag lanceerden wij in Antwerpen De Groene Menukaart voor Vlaanderen en het Energie- en Verduurzamingsadvies voor erfgoed gebouwen.  

Twee groene bibliotheken gaan voorop in verduurzaming

Twee groene bibliotheken gaan voorop in verduurzaming

Een bibliotheekpand verduurzamen, hoe doe je dat? In dit mooie artikel vertellen Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Bibliotheek Rotterdam over hun traject. Verder vertelt Suze Gehem over de kansen voor het verduurzamen van bibliotheken. Ook komt De Groene Menukaart Bibliotheken aan bod, een website vol informatie en inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Wat verandert er in 2024? De belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Het is 2024! Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. Er speelt in de sector altijd veel, dus handig om te bekijken wat er allemaal verandert in het nieuwe jaar. Wij hebben enkele belangrijke ontwikkelingen in de sector op een rij gezet.

Contact

Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam

020 - 210 14 46
info@degroenegrachten.nl 

Inspiratie in je mailbox?

Ontvang 4x per jaar onze nieuwsbrief.